Spitzen Ballet bij de Zwolse Balletschool

Het dansen op spitzen is een bijzonder gevoel en is voor vele leerlingen een droom om te kunnen leren doen. Echter, spitzen is hard werken en helaas niet voor iedereen weggelegd. Dansen op spitzen is dé droom van elk balletmeisje én de ambitie voor vele balletdansers. Wij bieden spitzen balletlessen voor dansers in groepen voor gevorderde dansers, namelijk Niveau 3 lessen en 18+ gevorderd.

Wanneer mag je op Spitzen dansen?

Voor Spitzen ballet dient er eerst voldoende kracht, lichaamsbeheersing en concentratie te zijn opgebouwd, voordat je op spitzen mag leren dansen. Ook moeten de voeten redelijk uitgegroeid zijn en daarom houden we een leeftijdsgrens aan van 12 jaar.

Spitzen ballet lessen zijn alleen te volgen na toestemming van de docent.

Als iemand graag wil leren dansen op spitzen, dan zal de desbetreffende docent de leerlingen eerst keuren en is  hij of zij betrokken bij het aanmeten van de spitzen. Wil je graag leren dansen op Spitzen? Overleg dan met je docent over de mogelijkheden

Opbouw lessen Spitzen ballet

Beginners werken aan krachtopbouw aan de barre. Na een aantal maanden hard oefenen aan de barre zetten we voorzichtig de eerste stapjes los en werken zo toe naar mooie combinaties.

De eerste twee/ drie lessen zijn proeflessen, je doet deze eerste lessen mee zonder spitzen. De docent zal dan beoordelen of je technisch en anatomisch geschikt bent om deel te nemen aan de les. Het dansen op spitzen brengt een zware belasting voor je lijf mee en daarom is dat niet voor iedereen weggelegd.

Pas na de proeflessen moet je pas je spitzen aanschaffen, de docent kan je enigszins raden in de spitzen, maar wij adviseren om telefonisch een afspraak te maken bij Flevo Dance Wear (leverancier van spitzen aan o.a. Het Nationale Ballet) om je zo de juiste spitz aan te laten meten. Niet elke spitz is goed voor elke voet, dus een goed advies is erg belangrijk. Zij hebben verschillende spitz-dagen bij ons in de dansschool, dit is uitsluitend op afspraak.

Inschrijving Spitzen voor balletdansers mét ervaring.

Meld je je aan als nieuwe danser, maar heb je ervaring in ballet elders opgedaan, dan kom je ook in aanmerking voor één van onze Niveau-lessen en dus voor Spitzen ballet. Geef dit vooral bij ons aan, en dan zullen we de selectie procedure doorlopen.