Kleuterdans in Zwolle voor kinderen van 3,5 tot en met 5 jaar

Deze kleuterdans les is speciaal gemaakt voor jonge kinderen in de leeftijdscategorie 3,5 t/m 5 jaar. Kleuterdans gaat in eerste instantie om lekker dansen en bewegen. Daarnaast stimuleren we met Kleuterdans de motorische en muzikale ontwikkeling van kinderen. Kleuterdans wordt ook wel Kleutergym genoemd.

Dansen voor Kleuters bij de Zwolse Balletschool in Zwolle-Zuid en Stadshagen

Wij verzorgen al ruim 40 jaar dansen voor peuters, kleuters en kleine kinderen tot 5,5 jaar op een leuke en spelende wijze. Lekker dansen en bewegen op muziek, kennismaken met verschillende dansstijlen én erg goed voor de stimulatie van de motorische ontwikkeling. De lessen vinden plaats in een van onze 4 geschikte danszalen.

Indeling groepen Kleuterdans

We hebben de kleuterdans lessen verdeeld in Kleuterdans 1 & 2. Daarin maken we op basis van leeftijd en niveau een verdeling. De indeling wordt bepaald door het docententeam. Kleuterdans 1 duurt 45 minuten en Kleuterdans 2 duurt 60 minuten. Tijdens de les zijn geen ouders aanwezig. De kleuterdanslessen zijn zowel voor dansers van de Zwolse Balletschool als voor kleuters van DIFF Dance Centre.

Tijdens de les dansen we op bekende en minder bekende kinderliedjes.

We maken dansante bewegingen zoals echt ballerina’s of we dansen groot en stoer zoals hiphop dansers. Soms maken we gebruik van de gezongen teksten, soms ook helemaal niet en klappen en bewegen we op de maat van de muziek.

Ook Kleuterdans op geluid en ritme

We maken met Kleuterdans ook gebruik van herkenbare geluidsfragmenten, die we dan door middel van lichaamsbewegingen proberen na te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “Bas Ballon”. In het geluidsfragment hoor je een ballon die wordt gevuld met lucht, dan wordt hij groter en groter…. Dan bewegen de kinderen ook groot en rond. Dan piept hij ineens heel hard, want dan loopt hij langzaam leeg…dan bewegen de kinderen steeds kleiner en kleiner.

Jaarlijkse dans- en balletvoorstelling

Aan het eind van het dansseizoen doen alle kleuters (zowel groep 1 als 2) mee met onze Eindvoorstellingen in Theater De Spiegel. Die vindt dit seizoen plaats op 26/27 juni 2020.

Let op: Eén vaste lesdag kiezen is wel aan te raden, met het oog op de sociale contacten die de kinderen opdoen tijdens de les.